Hommiku saime eilse tõttu vabamaks. Kuigi ärkasime
ikkagi suhteliselt varakult ja läksime pererahvas koos alla hommikust sööma.
Muljetasime eilsest ja meile räägiti põhiline ära mida tohime ja mida ei tohi
teha, kui neid ei ole. Barbara isal nimelt oli juubel ja kogu pererahvas läks
juubelile, ainsana jäid veel siis saksa vanapaar, kellele pidime ka õhtusöögi
valmistama. Plaanis oli siis teha eesti toitu.
Minul aga oli võimalus hommikul katsetada sloveenia
kurvilisi ja mägiseid teid. Sõitsin mingi 30km, päris huvitav oli aga üle 50
kiirus ei kasvanud ning kurvides pidin kasutama teist käiku, liiga järsud
kurvid ikka, vajab harjutamist veel.
Enne kui pererahvas jõudis lahkuda, hakkasime juba
ettevalmistusi tegema salatiks. Tegime siis kihilise peedi-juustu salati, mida
meile koolis õpetati. Kuna herned puudusid siis lisasime kartulit, lisasime
siis sinna veel peale kartuli, juusti, peeti, erinevaid vorste, keedumuna,
hapukurki ning majoneesi ja maitsestamatta jogusrti kastme. Kui pererahvas oli
lahkunud siis otsustasime hakata ettevalmistusi tegema grillitud
sealihavarrastele ploomide ja peekoniga. Mariliis otsustas lõigata selle jõhkra
masinaga peekoni viile. Järksu jooksis Mariliis tagant toast välja ja ähmi täis
ja näpust kinni hoides ütles et kutsusksin kiirabi, et ta lõikas näpu maha. Ma
punnitasin silmi ja ei suutnud teda uskuda. Lähemal uurimisel selgus, et näpp
oli siiski otsas aga 3mm sügavune ja 5mm pikkune lõige oli pöidla liigeses küll,
päris jõhker. Mina siis üritasin välja mõtlema hakata mida teha. Helistasin
Barbarale, kes siis saatis koju Danilo et asi üle vaadata. Otsustati, et praegu
ei hakka kiirabisse minema, kuna Mariliisil puudus ka euroopa
ravikindlustuskaart, mõtlesime et kui õhtul on ikka päris hull, et siis läheme.
Lappisime näpu kokku ja igasugune söögi tegemine oli kadunud. Vahepeal saabus
meie laupäeva õhtune võõrustaja Matevž, kes tuli vaatama millega tegelema.
Mõlesime siis et peame ikka süüa tegema hakkama,
kuna sakslased tahavad süüa saada. Kuna salati asjad olid juba hakitud siis sai
Mariliis need kihtidesse laduda, hea seegi. Mina hakkasin tegelema
lihavarrastega. Ja õhtu saabudes leivasupiga. Vahepeal hakkisin ka kartuli, et
ahjukartult teha.
Lõppkokkuvõttes olid sakslased süügiga väga rahul
ja kuigi pererahval olid sünnipäevalt tulles kõhud täis siis natuke meie sööke
ikka prooviti ka, toit maistes väga ka Matevž`ile.
Õhtul veel koritasime noorte sakslaste toa, kes
olid hommikul lahkunud. Päev oli päris kurnav aga homme Bledi!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar